Janne ja Konstu kyselivät kuvia asunnostamme, joten saamanne pitää.
Asumme siis Tiinan työsuhdeasunnossa (Tiina asuu ilmaiseksi, minä maksan) Suomi Keskuksessa.

Ulkoapäin Keskus näyttää tältä. Tuo ruikunruskea kolmen ikkunan levyinen pätkä on siis Suomi Keskus. Vasemmalla puolella oleva punatiilinen pytinki on Passion-kirkko. Upea ilmestys. Siellä on lähes joka ilta korkeatasoisia konsertteja. Ei pelkästään klassista; esim perjantaina siellä esitettiin argentiinalaisia tangoja.
13079.jpg

Alakerrassa (johon siis toissayönä murtauduttiin) on kirjasto ja kahvila.
13072.jpg

Kirjaston kirjat on lahjoituksina saatuja; kirjallisuutta laidasta laitaan. Kirjastoon tulee tilattuna vain Kotimaa-lehti, mutta Suomen kuvalehti ilmaantuu sinne reilun viikon kuluttua ilmestymisestään, ja Aku Ankkoja ja Tekniikan maailmoja löytyy myös varsin tuoreena. Kuulemma myös Hesarin kuukausiliite saadaan yleensä varsin tuoreena, mutta nähtävästi juttu Eräästä Perijättärestä on ollu niin mielenkiintoinen, että lehti ei ole meille asti vielä ehtinyt...
13076.jpg

Kahvila on auki arkisin klo 15-19. Viime aikoina Tiina on hoitanut sitä, mutta ainakin aiemmin se on pyörinyt vapaaehtoisvoimin.
13075.jpg

Kahvilassa käy lähinnä suomalaisia tapaamassa toisiaan ja tyydyttämässä perustarpeitaan.
13077.jpg

13078.jpg

Kahvila on siis pohjakerroksessa. Ekassa kerroksessa taas on juhlasali. Se on koko kerroksen kokoinen. Toisessa kerroksessa on sauna suihkuineen, ja takkahuone. Näistä en viitsi laittaa kuvia.

Kolmannessa kerroksessa on kaksi huonetta. Me asumme pihanpuoleisessa. Kaikkia Suomi Keskuksen tiloja vuokrataan halukkaille; kahvilaa ja salia lähinnä juhliin, takkahuonetta ja kolmannen kerroksen huoneita yöpyjille.

Meidän huoneemme on tällainen ehkä noin 20-neliöinen. Kuvissa huone on ns luonnontilassa. Kuvat on parin viikon takaa; nyt meillä on jo mm viherkasveja tuomassa kotoisuutta.
13073.jpg

13074.jpg

Vaikka huoneemme on pieni ja vaatimaton, on talo varsin vapaasti käytettävissämme. Esim tällä hetkellä olemme kahvilan aukioloaikaa lukuunottamatta kahdestaan talossa, joten tilaa riittää.